Вікіпедія говорить:
Патріот - той, хто любить свою Батьківщину, відданий своєму народові, готовий заради них на жертви і подвиги. У переносному значенні людина, яка палко любить що-небудь, віддана якійсь справі (патріот міста та ін.). А ви патріот??? Що можете сказати стосовно цього???
Власне я вважаю себе патріоткою. Трохи чудно, мабуть, робити такі пафосні заяви... Але якщо зрівняти свої вчинки і переконання з визначенням, то, знаєте, все сходиться. По-перше, я віддана Україні, люблю її народ, мову, культуру, по-друге, якщо вважати те, що я розмовляю українською подвигом (не кожен українець в силі зробити це), то я підходжу й під другий пункт. На більше, покищо, вік не дозволяє (маю на увазі право голосу на виборах чи участь в демонстраціях)... По-третє, я дійсно таки палко і щиро закохана в Україну...
Мені не зрозумілі плутання декого патріотів з націоналістами і шовіністами. Ще мене бісять коментарі щодо "патріотизму": ну й що ви для країни робите??? Тільки й кричите на всі сторони, що ви - патріот... Так от... Я вважаю, що не кожна людина, яка живе в Україні може сказати, що вона патріот... Тим більше, це моє преконання, моя думка щодо цього. І я не хочу підлаштовуватися під когось з тих міркувань, що це "модно" чи "цікаво"...